Op zoek naar pianoles in Groningen van een zeer ervaren vakdocent? Dan ben je bij Pianostudio Frank Antens aan het juiste adres. Al jaren wordt er door Frank lesgegeven aan zowel kinderen als volwassenen. Er is altijd individuele aandacht, waarbij het speelplezier en de wensen van de cursist voorop staan. Tijdens iedere pianoles in Groningen gaan we ervoor zorgen dat jouw pianospel met stappen vooruit gaat. 

Wat komt er allemaal aan bod tijdens een pianoles in Groningen? 

Akkoordenleer

Tijdens de pianoles leer je ook spelen aan de hand van akkoordsymbolen. Je leert noten lezen en deze te vertalen in het pianospel. Door de lesmethode van Frank Antens zijn de lessen ook zeer toegankelijk voor mensen die problemen hebben met het traditionele notenschrift. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van YouTube en Spotify zodat je ook zelf gaat leren hoe je een nummer uit kunt zoeken. Door Frank zijn jarenlange ervaring schrijft hij in de les het nummer uit dat jij graag wilt spelen. 

Improvisatie

Naast dat het spelen met bladmuziek uitgebreid kan worden behandeld, is het ook leuk om af en toe vrij te kunnen spelen zonder bladmuziek. Daarom gaan we ook aan de improvisatie skills werken, waardoor jij op ieder moment achter een piano kunt gaan zitten en een mooi spel kunt laten horen.

Harmonieleer/solfège

Ter voorbereiding op de muziekvakopleiding kun je bij Frank Antens in Groningen ook terecht voor harmonieleer en solfège. Door solfège trainingen wordt het muzikale gehoor vergroot en wordt het gemakkelijker om trefzekerheid te verhogen met betrekking tot het ritme en de melodie. De trainingen met betrekking tot de harmonieleer zorgen er voor dat jij zelf leert horen welke akkoorden er gespeeld worden.

Piano concert 

Regelmatig organiseert Frank optredens voor cursisten. Wanneer je daar aan mee wilt doen, wordt hier tijdens de les voor geoefend. Deze concerten zijn een mooie gelegenheid om te laten zien wat je tijdens de lessen allemaal hebt geleerd. Daarnaast ben je hierna een ervaring rijker en weet je hoe het is om samen met anderen of alleen voor publiek te spelen. 

De concerten worden georganiseerd op mooie locaties.

Muziekgenres tijdens de pianoles in Groningen

Het is belangrijk dat het leren pianospelen leuk is en aansluit bij ieders interesse. Daarom wordt er ook altijd individueel les gegeven. Er wordt pianoles gegeven in alle genres; van klassiek tot pop en jazz. Wil je graag een specifiek nummer leren spelen? Geef dit dan zeker aan, dan gaan we kijken hoe we dit in de lessen kunnen verwerken. 

Pianoles in Groningen/Haren inplannen

Een kennismakingsles in Groningen of Haren is altijd mogelijk en gratis. De pianolessen worden in overleg ingepland. Een les afspreken is zowel overdag als in de avonduren mogelijk. In overleg worden lessen ook op zaterdag gegeven.

Je kunt een e-mail sturen naar f.antens@hetnet.nl of Frank even bellen op 06 24 749 440.