Ace hondenopvang en Ria

Graag vertel ik hoe ik met Ace hondenopvang in Spanje in aanraking ben gekomen. Marga, ’n collega en vriendin van mij had een hond geadopteerd via ACE; Ruco. Nadat ze de hond had opgehaald in Brussel kreeg ze na een tijdje controle om te kijken of alles goed ging met de hond/eigenaar en haar leefomgeving. Dit werd gedaan door Janny; zij en haar man Ton overwinteren jaarlijks 3 maanden in Spanje en verlenen dan hand- en spandiensten voor ACE. Ook in Nederland zitten ze niet stil voor de organisatie.

Enthousiast geworden door hun verhalen besloten Marga en ik om naar Spanje te gaan om met eigen ogen te zien waar ACE mee bezig is. Wij hebben een dag rond mogen kijken in het asiel vlak bij Mijas. Het belangrijkste doel van onze reis was dat er 8 honden op ons paspoort mee terug mogen vliegen. Aangekomen in Brussel stonden de nieuwe baasjes klaar om hun hond in ontvangst te nemen; de eerste keer was dit voor ons erg emotioneel, de tweede keer werd dit al minder.

Ook in Nederland zet ik me graag in voor ACE; o.a. door de verkoop van tweedehandsboeken bij ons in de Pianostudio; het inzamelen van handdoeken, lakens etc. om ervoor te zorgen dat de dieren het in Spanje het in de winter ook lekker warm hebben. Dit in samenwerking met de cursisten; zij zijn ook enthousiast geworden en helpen graag mee voor ACE.

Met de verkoop van de boeken hebben we 85 euro opgehaald; waarvoor veel dank. Dit bedrag is gestort op de rekening van ACE. Gemotiveerd door het enthousiasme van de mensen om mij heen ga ik door met deze en andere acties.

Dank jullie wel!!

Ria Otto